Armaturi

Profilele PVC se armeaza cu rigidizari de otel zincat cu grosimi de 1,5 sau 2 mm in functie de structura profilului si utilitatea sa, deasemenea si in functie de culoare – pentru profilele albe 1,5mm iar pentru cele imitatie lemn neaparat 2mm.

De ce? Pentru ca spre deosebire de profilele albe, la profilele colorate temperatura poate ajunge vara la cca 70-80 grC – deci este necesara o armare corespunzatoare pentru a se evita deformarea profilului si implicit proasta functionare a taplariei (in perioada de garantie sau post garantie).

Corespondenta corecta intre tipul de profil si armatura se gaseste in cataloagele tehnice. Pentru verificarea existentei armaturii la locul montajului cereti celui care monteaza sa scoata unul din suruburile cu care s-a prins otelul de profil si sa reintroduca surubul la o distanta de 1, 2 cm de locul initial. Daca surubul intra greu atunci exista armatura de otel, daca nu cereti sa va dovedeasca existenta acesteia prin gaurirea tocului sau a cercevelei si astuparea ulterioara a gaurii cu un dop de silicon.

Prinderea corecta a armaturii se face pe partea tocului care vine in contact cu peretele, cu suruburi autoforante, la distanta de 250-300 mm si 150 mm fata de coltul ramei pentru profile albe, iar pentru profilele maro la distanta de 200-250 mm. Pe cercevea suruburile care prind armatura se vor afla pe pertea de asezare a geamului termopan, distantele fiind aceleasi. Si celelalte profile cum ar fi traversa sau stulpul care impart fereastra trebuie armate cu otel zincat, cu aceleasi prinderi.

ATENTIE!!! Exista firme care pun armatura doar in dreptul balamalelor (pentru a avea sustinere), fapt care poate afecta foarte grav rezistenta si buna functionare a unei ferestre in timp. Asa ca va rugam, informati-va! (un pret mic poate ascunde lipsuri majore)